יום ראשון, 6 באוקטובר 2013

סיור בגבינות משק יעקבס ואגדת לחם חלק א'

אני מאוד אוהב תרבות=>מאוד אוהב סיורים=>במיוחד אם זה קשור לאוכל (אחסוך מכם את תרשים הזרימה שמתאר את המצב).
זה יכול להיות באמת סיור כמו שהוזכר, סדנת בישול, תערוכת אוכל (יש בפתח תערוכת אוכל שאני מתחיל לתכנן עליה שנקראת ISRAFOOD, אם מישהו מכיר מישהו, אשמח לקבל הזמנה).
הפלא ופלא, התמזל מזלי והוזמנתי לסיור בגבינות משק יעקבס ובמפעל הגבינות ובנוסף פועלת בצמוד לחנות הגבינות במושב מאפיית בוטיק "אגדת לחם".
הסיפורים על איך הוקם הן המשק והן אגדת לחם מעוררים השראה ונותנים ביטחון מלא ללכת אחרי החלומות שלך. 
רמת האירוח: 5 כוכבים, ליווי אישי, ארוחת גבינות ולחמים בחצר ואת השאר תראו בעצמכם.
           
המשק נמצא במושב כפר הרא"ה על רקע נוף פסטורלי שמזכיר את טוסקנה (כן יש לי דמיון מפותח) שמאפשר למוצרים לעבור את פסי הייצור בשלווה וברוגע ולהגיע אלינו כמה שיותר מצוינים, עם הקדשה ותשומת לב לפרטים הכי קטנים, ככה זה כשיש לך משק בוטיק.
שלום!
הצטרפתי לסיור דרך אתר הנשים XUXU שהרעיון שלו הוא ניסוי מוצרים/חוויות והבעת דעה עליהם ברשת חברתית. בסיור עברנו את המסלול המלא שעוברים מוצרי החלב, מהפרות אל מתקני הפסטור ואפילו הכניסו אותנו למקררים שבהם שומרים את הגבינות המיושנות.

מקרר ענקי שמורכב מהמון המון מדפים שבמקום ספרים (זה מה שמדפים אמורים להכיל בדרך כלל לא?) הונחו גושי גבינות בכל צורה, צבע, ריח שקיימים. הם מייצרים מעל מאה סוגים במקום כל כך קטן.
בנוסף, למדנו על התהליך המלא שמתחיל בחלב, הופך לגבן מוסיפים אליו אנזימים ונותנים את הצורה הסופית, מחליטים על אחוזי שומן ועוטפים.




המיתוג של המוצרים מתבצע כאן, חשוב לא להתבלבל במדבקות!

כאן הבעלים של אגדת לחם הסבירה לנו על המאפייה ואני לא יכולתי להפסיק לטעום.
איך אפשר בלי ארוחת טעימות של הגבינות?
למשק קיימים סוגי גבינות מחלב: בקר, עיזים וכבשים.
לפני שהגעתי, חיברתי שני מתכונים וכשסיימנו את הסיור, הגבינות חיכו לנו מוכנות בשקית מהודרת. אלו הם חלק המצרכים למתכונים.
זה לא הרביולי
  • במתכון הראשון באה לביטוי האהבה שלי לפסטה בשילוב גבינות טריות וירקות.
  • במתכון השני רציתי להביא חומרי גלם מקוריים כמו: ביצי שליו, גבינת ברי ופטריות יער.

עגבניה תמיד יפה
רביולי במילוי 4 גבינות ברוטב אלי אוליו בטטה ורוזמרין
4 סועדים
מרכיבים
פסטה
4 כוסות קמח
4 ביצים
שתי כפיות מלח
מים לפי הצורך
מעט שמן זית
מילוי 
100 גרם ריקוטה
50 גרם מסקרפונה
50 גרם עיזים
50 גרם גאודה
שליש כוס פקאן טבעי גרוס גס
רבע כפית אגוז מוסקט  מלח ופלפל
ביצה עם מעט מים להברשה

רוטב
100 מ"ל שמן זית
30 מ"ל יין לבן
10 שיני שום פרוסות
רצועות בטטה משתי בטטות בינוניות
עלי רוזמרין מופרדים מהגבעול 
מלח ופלפל

אופן הכנה:
פסטה 
שמים את המרכיבים במעבד מזון עם להב מתכת. לוחצים על כפתור Pulse שלוש פעמים עם הפסקות ביניהם, עד שמגיעים למרקם של פירורים. מורידים את התערובת למשטח עבודה מקומח. לשים את הבצק מעט, אם יש צורך מקמחים שוב, מחלקים לארבעה כדורים ומכסים בניילון נצמד למקרר לכשעה. מרדדים במכונת פסטה עד לעובי דק (מספר 7 או 8 במכונה), כשהדפים מסודרים על המשטח, יוצרים עיגולים בגודל הרצוי בעזרת מיקד.
מילוי
מכניסים את כל המרכיבים פרט לביצה למעבד מזון, ומעבדים עד למרקם חלק. מתקנים תיבול. מעבירים לשק זילוף, ומזלפים על כל עיגול כמות לא גדולה. סוגרים את הרביולי ומניחים על מגש מרופד בנייר אפייה וקמח (ניתן לשמור במקפיא). 

רוטב
פורסים את השום (לשאר הירקות לא הייתה תמונה)

מלהיטים מחבת גדולה על להבה גדולה מוסיפים את הבטטה ואת שמן הזית בכמות שתכסה את תחתית המחבת.
לאחר שמריחים ריח טוב, מערבבים מעט ומוסיפים את השום ואת הרוזמרין.
לאמיצים ולאלה שאמא לא בבית: מוסיפים יין לבן או כל אלכוהול אחר, מדליקים עם ברנר.
מתקנים תיבול. משאירים במחבת לאחר שכיבינו את האש למספר דקות מוסיפים את הטורטליני מערבבים ומגישים.

לחלק ב' ולמתכון השני

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה