יום ראשון, 3 בנובמבר 2013

מים המלח לירושלים

נסעתי לטבול בים המלח ואחרי ים כידוע הרעב גובר. חיפשתי מקום טוב לאכול בו. לכן שאלתי בפייסבוק, שם הבנתי שאין מה לחפש באזור הנמוך בעולם וקיבלתי המלצה על המסעדה "מונא" בירושלים. ברור שלפני שאני הולך למסעדה אני חוקר את התפריט, מתבונן בתמונות מהמקום וביקורות. כנראה בגלל שרמת הרעב היית גבוהה הצצתי בתפריט וישר החלטתי שאני הולך. כבר כשקראתי את התפריט, חומרי הגלם והמרכיבים, תיאורי המנות גרם לי ישר להבין שמדובר במסעדה על רמה. הזמנתי מקום והתחלתי לנסוע. יש משהו מאוד ייחודי בירושלים. היא חו״ל. היא פריז. היא מיוחדת. היא קדושה. היא אצילית. אני חושב שהכל נכון והיא מתאימה לכולם. 
בתור אחד בעל חוש התמצאות טוב קשה לי תמיד לנווט בירושלים (למחניודה אני כן יודע להגיע). בדרך נכנסתי בטעות לשכונה חרדית לפני צאת השבת ולמזלי נתקלתי בכמה ילדים חביבים, שהדריכו אותי ליציאה הקרובה. כאן אני מנצל את ההזדמנות לבקש סליחה שנכנסתי לשכונה. זה היה בתום לב מוחלט.
הגעתי למסעדה לאחר שמצאתי חנייה בקלות שארחיב עליה למטה, הכניסה למסעדה מתחילה במרצפות עתיקות, גינה מטופחת, ולובי של בית האמנים שמוצגים בו מיצגי אומנות. בניין שאכלס בעבר את בית הספר בצלאל.
כבר כשנכנסתי למסעדה הרגשתי בפריז (הייתי שם פעם אחת, אני מכיר את ההרגשה), התאורה המדוייקת, המפות הצחורות שתמיד עושות הרגשה מלכותית. אפילו בקבוק המים בצורה מיוחדת. התיישבתי בצמוד לחדר היין ומידי פעם הצצתי לשם לראות את בקבוקי היין שוכבים להם ונחים. זו הייתה זווית מצויינת גם להשקיף על המטבח השקוף משהו שמאוד מוסיף לאווירה שלי במסעדות.
השירות חייכני מאוד, חברי ובגובה העיניים. ומפנק במנות שזה גם נותן הרגשה לא מחייבת, פשוט כיף בלי גינונים ורשמיות מיותרת.
חובה לציין לטובה את המסעדה שנכנסת לקטגוריה של "אנחנו לא לוקחים כסף על לחם ומטבלים" והלחם ממש איכותי.
פינקו בהתחלה בצייסר של קוקטייל קסיס שלא הספקתי לצלם :-( במקומות שאני לא מכיר אני בדעה שעדיף להזמין יותר מנות קטנות ולטעום הרבה מאשר להיתקע עם עיקרית אחת. וזה מה שעשיתי.
מה הזמנתי:
כוס יין אדום TRIO WINERY JERUSALEM יין עם המון טעמים וניחוחות בעל גוף חזק מתאים לפתיחת העונה.

סשימי טונה. שמן צ'ילי. עגבניות קונקטה. לבנה. אורגנו.
אין מילים. טעים מאוד. הדג רך במידה הנכונה.


פולנטה רכה. ראגו פטריות. אספרגוס. שמן כמהין.

מוגש בסיר, רק חבל שהסיר מיניאטורי, אם היה אפשר הייתי נכנס למטבח ואוכל את כל הסיר. מנה מדהימה.


סלט אנדיב. סלקים צלויים. רוקפור. אגוזים. בלסמי. (מנה על חשבון הבית)
מאוד טעים. כל מרכיב מורגש ואיכותי. מנה לא גדולה כמו אחרות.


פפרדלה. קרם שורשים. ארטישוק ירושלמי. ביצה עלומה. מרווה. שמן כמהין.

פסטה מדויקת בעובי ובעשייה. חלמון הביצה נוזלי מה שמאפשר לבצוע אותו ולקבל טעמים נוספים בפסטה. הכול פה מושלם.


ברולה פיסטוק. סורבה פטל.
מנה יפה מאוד. ציפוי קראסט ושביר. הקרם מעט נוזלי ממה שאני מכיר יש עקבות קטנות לפיסטוק. סורבה מהמם.


שוקולד קראנץ'. מרשמלו וניל.
מעולה לאוהבי השוקולד. ולא קטן כצפוי לקינוחי שוקולד. שילוב מעולה של גלידת קפה מביא כל ביס לשלמות בפה.


פשוט לא צריך סיכום הכול היה מושלם.
אז איפה שמים את האוטו? גיליתי שיש חניון ברחוב של המסעדה שעד צאת שבת הוא חינם. צריך לעבור את המסעדה מצד שמאל ולפני הכיכר החניון נמצא בצד ימין. הליכה של מספר דקות.

פרטים נוספים:

שמואל הנגיד 12, ירושלים

שעות פתיחה: 
א-ה 18:30 ועד אחרון הלקוחות 
שישי 12:30-16:30, 18:00 ועד אחרון הלקוחות 
שבת 12:30 ועד אחרון הלקוחות


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה