יום ראשון, 8 בינואר 2012

לחם זהב = מנ גולד

 עשרה בשלנים ביתיים הציגו את המנות המנצחות בפני חבר השופטים: כוהנת הבריאות פיליס גלזר, השף שאול בן אדרת ("התרנגול הכחול") הנטורופת גיא גיאור ולאה שנירר מ"מעושרות". 
הכנתי קציצות מעלי מנגולד אפויות בתנור עם טעם והרגשה כמו טיגון, השופטים אהבו מאוד את המנה שלי, אך לא זכיתי, אגב, היה כיף נורא.
:בכל אופן צירפתי כאן את המתכון


אני עם הכובע הלבן בצד ימין
קציצות מעלי סלק(מנגולד)

מרכיבים ל 12 קציצות:
חומרים :
עלי סלק (להשיג בחנויות שמוכרות סלק בזר, אם לא משיגים להשתמש במנגולד)
2 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים
2 ביצים
רבע כוס קמח מלא
שתי כפות שמן קנולה
תבלינים : מלח, פלפל שחור,  רבע כפית כורכום, חצי כפית כמון
להגשה : טחינה גולמית מאה ואורגנית



עלה מנגולד


תפוחי אדמה מבושלים



הוראות הכנה:
שוטפים היטב את העלים וקוצצים אותם כמה שיותר דק. מועכים את התפוחי אדמה המבושלים ומוסיפים לעלים.
מוסיפים את התבלינים הקמח והביצים ומערבבים לתערובת אחידה.
מחממים תנור ל- 200 מעלות.
מניחים בתבנית נייר אפייה ומשמנים מעט. בעזרת מצקת, יוצקים
 כף וחצי מתערובת הקציצות  ומסדרים בתבנית במרווחים שווים.
אופים את הקציצות כרבע שעה, או עד לקבלת גוון זהוב. (ניתן להפוך אותן במהלך האפייה במידת הצורך).
מניחים על צלחת בליווי טחינה גולמית ומגישים.
בתאבון !


תוצאה סופית

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה